08 مهر 1393 - 10:21 شناسه خبر: 665 نسخه چاپی

انتقاد از عدم تناسب گندم ???? تومانی با تورم و هزینه‌ها

انتقاد از عدم تناسب گندم ???? تومانی با تورم و هزینه‌ها
 در شرایطی که بسیاری از فعالان و صاحب نظران حوزه کشاورزی نرخ ???? تومانی تعیین شده برای خرید تضمینی گندم را مناسب نمی دانند باید دید دولت در این ...

 در شرایطی که بسیاری از فعالان و صاحب نظران حوزه کشاورزی نرخ ???? تومانی تعیین شده برای خرید تضمینی گندم را مناسب نمی دانند باید دید دولت در این زمینه تجدید نظر خواهد کرد یا بر تصمیم خود مصصم باقی می ماند؟

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران،  چندی پیش  محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت از تصویب نرخ 1155 تومانی برای خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم در سال زراعی 1393 – 1394 خبر داد. نرخی که بسیاری از فعالان و صاحب نظران حوزه کشاورزی آن را منطقی ندانستند و اعلام کردند دولت در تصمیم خود تجدید نظر نماید.
در هیمن راستا عباس رجایی رییس کمیسیون کشاورزی  در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه نرخ خرید تضمینی1155 تومانی گندم متناسب با قیمت تمام شده آن نیست،گفت: دولت باید این رقم را با توجه به نرخ تورم، هزینه های تولید و سایر شرایطی که در کشور وجود دارد نزدیک به 1500 تومان تعیین می‌کرد.
رجایی اضافه کرد: اگر ما نرخ گندم وارداتی به کشور، هزینه حمل، بیمه، دموراژ و میزان هزینه‌ای را که بابت حمل و نقل در داخل کشور برای رسیدن به سیلوها وجود دارد، محاسبه کنیم، متوجه می‌شویم قیمت گندم وارداتی نیز برای کشور حول و حوش 1500 تومان تمام می شود بنابراین چرا ما باید کاری کنیم که این پول به‌جای اینکه در اختیار کشاورزان داخلی قرار بگیرد به خارجی‌ها داده شود؟
براساس این گزارش مجری طرح گندم نیز در گفت و گو با تسنیم ضمن اینکه نظری در مورد نرخ تعیین شده نداد، گفت: باید از کشاورزان سوال کنید که چه نظری در این زمینه دارند ، آنها باید اقناع شوند و نظر آنان مهم است.
براساس این گزارش نرخ خرید تضمینی گندم در سال گذشته 1050 تومان تعیین شده بود که نرخ تصویب شده در سال جاری 105 تومان نسبت به آن افزایش یافته است.
همچنین در سال زراعی 92-91 (با احتساب تشویقی) قیمت خرید تضمینی گندم معمولی 650 تومان و گندم دوروم 680 تومان تعیین شده بود که نرخ تعیین شده در سال جاری حتی دو برابر این میزان هم نیست این در حالی است که طی دو سال اخیر قیمت تمام شده تولید کشاورزان افزایش یافته است و به گفته بسیاری از مسئولان دولت باید در تعیین نرخ خرید تضمینی تورم و سایر هزینه های تولید را مورد توجه قرار می داد و متناسب با آن قیمت را افزایش می داد و ممکن است نرخ تعیین شده سطح زیر کشت گندم را کاهش دهد.

در شرایطی که تولید گندم در کشور ما بسیار مهم است و دولتمردان همواره سخن از رسیدن دوباره به خودکفایی در این زمینه می گویند باید دید دولت در این زمینه تجدید نظر خواهد کرد یا بر تصمیم خود مصصم باقی می ماند؟

 

منبع: تسنیم